divendres, 8 de febrer del 2013

Titulars i Obertura 8 febrer 2013

Obertura
El Carnaval és un parèntesi per a la catarsi col·lectiva. A Solsona tot apunta que la participació serà de les més elevades dels últims anys. En una època grisa la població necessita aquest tub d’escapament. Ho constata el nou president de l’Associació de Festes del Carnaval, Pere Obiols, per resumir l’ambient  amb què la festa ha arrencat els motors, i també el lema d’enguany, “Perquè ens ho mereixem”. Hi acompanyarà el fet que malgrat el gris d’aquests temps els números són verds i les aportacions de les institucions locals es mantenen. És el cas del Consell Comarcal, que ha renovat aquesta mateixa setmana el conveni de col·laboració amb l’organització.

Titulars
· Una vintena d’infants i joves reestrenen aquest dilluns la Petitsfanjàs. Es tracta d’una orquestra impulsada per Jaume Subirà que acompanyarà tots els actes del Carnaval infantil, que ja havia participat en algun Carnaval uns anys enrere.
· L’Ajuntament de Solsona posarà a disposició de la població aturada dos tècnics d’inserció laboral amb competències en coaching. Amb aquest servei es vol pal·liar l’increment de l’atur, que ja se situa al llindar de les 900 persones a la comarca.
· El director del Museu Diocesà de Solsona agafa les regnes del Museu d’Art de Girona. Jaume Bernades compaginarà aquests dos càrrecs mentre no es convoqui la plaça de l’equipament museístic gironí.
· La Coma i la Pedra segueix l’exemple de Sant Llorenç i es declara territori català lliure i sobirà, amb els vots de Convergència i Unió. L’Ajuntament satisfà així la petició cursada per de la delegació de l’Assemblea Nacional Catalana de la Vall de Lord.
· Solsona recollirà de forma permanent productes per al Fons d’Emergència Social. A partir del proper dia 18, hi haurà 12 punts fixos en petits comerços i supermercats de la ciutat.
· La major part de l’activitat competitiva habitual s’atura amb motiu del Carnaval. Només el Club Bàsquet Solsona disputa a casa tres partits inajornables.
· Com no pot ser d’una altra manera, el Carnaval acapara les convocatòries del cap de setmana. L’arribada del Carnestoltes i la penjada del ruc, demà al vespre, són les cites estrella.
· Pel que fa a la previsió ME-TEO-RO-LÒ-GI-CA, ens espera un cap de setmana de treva amb el vent però amb temperatures hivernals.

Pots escoltar l'Informatiu complet aquí