dilluns, 8 d’octubre del 2012

Solsona FM s'enriqueix de la programació de La Xarxa en la nova temporada

Properament s’estrenarà un magazín dominical d’actualitat

 Butlletins informatius, un magazín diari de tarda, un espai esportiu els migdies i un programa de castells el cap de setmana són les principals novetats que s’incorporen a la graella de Solsona FM. Es tracta d’espais produïts per La Xarxa, l’antiga COM Ràdio, que ampliaran l’abast de la programació de l’emissora. L’actualitat més immediata es podrà seguir a través dels butlletins informatius, de dilluns a divendres a les 9h i a les 12h, mentre que el cap de setmana s’emetrà Notícies en Xarxa al punt de les 14h. Les col·laboracions de Solsona FM a La Tarda es podran sentir diàriament de 16h a 19h. L’actualitat esportiva arriba de la mà d’Esports en Xarxa (14.30-15h). Les nits es reserven per la cultura, amb Can Tuyus (00-02h), i Qui truca de matinada? (de 2 a 4h). I el cap de setmana, l’actualitat castellera amb Va de castells (diumenge a les 21h). També continuaran a la graella de Solsona FM els espais Catsons (dissabte a les 21h), La cuina de la Carbó (de dilluns a divendres a les 13h) i Engresca’t a parlar bé el català (de dilluns a divendres a les 8.30 i a les 15.30h). En aquests moments, els espais de La Xarxa s’emeten per Solsona FM en proves a l’espera que es resolguin alguns temes tècnics que permetin realitzar les connexions amb continuïtat.
Quant a la programació pròpia, el magazín dominical El Termòmetre (de 16 a 19h) és la novetat més destacada. Un dels principals responsables d’aquest espai, Gerard Roca, ha explicat que pretenen “fer un programa molt generalista que abarqui tots els temes de l’actualitat solsonina”. El realitzaran la suma dels equips del Parlem de Pilotes i El Vespre. Així, les dues primeres hores es dedicaran a la retransmissió del partit del primer equip del CF Solsona des del camp de futbol i al repàs de resultats dels clubs locals i comarcals. Així mateix, en aquesta primera part de programa es farà una pinzellada de l’actualitat local en general. La tercera hora es dedicarà a les entrevistes i les tertúlies de caire més polític. El Termòmetre es començarà a emetre tan bon punt es resolguin els problemes tècnics derivats de la complexitat de realitzar un espai des de les instal·lacions de la ràdio i l’exterior al mateix temps.
El programa de la gent gran Camins, que continua al peu del canó (dissabte a les 16h i dijous a les 10h), enceta temporada substituint la tertúlia de La Qüestió per la lectura dels relats de la campanya “Tracta’m bé” de prevenció del maltractament a la gent gran. Es farà de forma teatralitzada per tal “que colpeixin, que agafin més”, segons ha explicat la conductora del programa, Imma Serra. L’espai d’història En Femení (dimecres a les 10h i diumenges a les 9h), promogut per l’Associació de Dones, se centra enguany en les dones del Renaixement. La responsable de l’espai, M. Dolors Guàrdia, ha destacat que “a diferència de les de l’Edat Mitjana, aquestes dones ja tenien accés a la cultura i, a més, es disposa de més documentació sobre les seves vides”. Les biografies es poden consultar al bloc Paraules des de Solsona. L’Entre Tots, conduït per Quirze Viladrich, vol aprofundir en la música country per tal de “treure l’estereotip dels cursos de ball i oferir la possibilitat d’abarcar aquest estil des de diferents òptiques”. Com de costum, s’emetrà els dissabtes a les 10 del matí (repetició dimarts a la mateixa hora). Salut amb Creu Roja avança les seves emissions mitja hora (de dilluns a divendres a les 12.30h). Així mateix, continuen en antena L’Informatiu (que passa les reemissions del cap de setmana a les 15h), El Rebost dels Contes, Electrozona i la Transmissió dels plens municipals, que mantenen l’horari habitual. També s’emetran reposicions de Nova Orleans-Solsona, en una estona (divendres a les 21.30h). La directora de Solsona FM en funcions, Laura Pujantell, ha agraït “el treball de tots els col·laboradors i la confiança dels anunciants que fan possible una ràdio de qualitat”.