dimarts, 16 d’agost del 2011

Titulars i Obertura Informatiu 12 agost 2011

Obertura

D’aquí a un mes s’hauran cremat ja els últims cartutxos de la Festa Major. Aquesta setmana s’han desvelat els detalls de la 358a edició de les Festes del Claustre. Els últims anys la polèmica ha estat servida entre un grup de joves descontents amb la programació nocturna per aquest públic. Enguany la implicació de la flamant Joventut Solsonina en l’organització dels actes ha permès que els grups que actuaran siguin fruit del consens entre la regidoria de Cultura i l’entitat juvenil. Com era d’esperar, la Festa Major continua sotmesa a la retallada pressupostària, que es fa més notable que mai. Es manifestarà especialment en el concert de cobla i els balls de nit.

Titulars

· Joventut Solsonina convoca el primer concurs de músics al carrer de la ciutat. Tindrà lloc per la Festa Major i s’escollirà el grup que tocarà per la festa gran del 2012.
· 180 famílies del bisbat acullen prop de 400 nois i noies d’arreu del món els dies previs a la Jornada Mundial de la Joventut, que es farà la setmana vinent a Madrid. Els joves van arribar ahir i van passar la jornada a Sant Ramon.
· Solsona veu ampliada l’oferta de concerts gratuïts de l’AIMS gràcies a l’auditori de la nova sala polivalent. Aquesta setmana s’ha donat el tret de sortida al festival, que s’allargarà fins el proper dia 22.
· Els infants solsonins gaudeixen d’una petita festa major en la catorzena Trobada de Gegantons. Se celebrarà dimarts a la plaça de Sant Roc amb un programa idèntic al de les edicions anteriors.
· Odèn acull diumenge el sisè concurs de gossos d’atura. L’alcalde, Andreu Alet, acusa els organitzadors dels concursos en altres poblacions de no permetre que la del Montnou sigui una prova puntuable pel campionat de Catalunya.
· El Consell Comarcal impulsa la neteja d’una franja de vegetació al voltant de la carretera de Cambrils per prevenir incendis forestals. També s’ha arranjat el ferm del vial perquè estigui en condicions en cas d’emergència.
· Castellar de la Ribera pateix el primer incendi destacat de la temporada d’estiu. El foc ha cremat prop d’una hectàrea i mitja de bosc.
· El nombre d’autònoms del Solsonès cau un 2 per cent en un any. Actualment n’hi ha 1.559. Aquesta disminució és una tendència similar a la resta de comarques centrals i és lleugerament superior a la mitjana del país.
· Avui s’obren les inscripcions per participar a les 24 Hores de Futbol Sala Ciutat de Solsona. La competició es disputarà el darrer cap de setmana de mes.
· L’AIMS Festival, des d’aquesta setmana i fins al dia 22, i la multitud de festes majors que aquests dies se celebren arreu de la comarca són les principals cites que desgranarem a l’agenda d’aquest divendres.


Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí