divendres, 22 d’octubre del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 22 octubre 2010

Obertura
Solsona s'ha proposat despuntar en el mapa català en la promoció de les tecnologies que faciliten l'accés a la informació i la comunicació. L'Ajuntament va començar en aquesta fita amb el desplegament d'una xarxa municipal d'internet sense fils per oferir a la ciutadania una connexió a baix cost. Ara el consistori vol fer un pas més enllà amb la finalitat d'incrementar la competitivitat del sector industrial i captar possibles inversions oferint l'avenç tecnològic que permetria una xarxa de fibra òptica als polígons industrials. De moment, però, es desconeix el cost que pot suposar la implantació d'una infraestructura de telecomunicacions d'aquest tipus. Per treure'n l'aigua clara, l'Ajuntament ha contractat la realització d'un estudi de viabilitat.
Titulars
· El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa reivindica a Solsona l'aposta pel turisme cultural. Ho ha fet aquesta setmana en la Nit del Turisme de Lleida, que ha aplegat 300 persones del sector a la sala polivalent.
· Les sisenes Jornades Gastronòmiques de Tardor, que s'enceten avui fins al 12 de desembre, potencien el trumfo de la comarca. S'hi han adherit una vintena d'establiments del Gremi d'Hostaleria.
· Locals socials, camins i infraestructures bàsiques, prioritats de la comarca per al Pla Únic d'Obres i Serveis de l'any que ve. Aquesta setmana el Departament de Governació n'ha aprovat els projectes, que al Solsonès tenen una dotació de 2,8 milions d'euros.
· El banc d'aliments fa una crida per recollir productes per a les famílies més necessitades la ciutat. Es poden dipositar els aliments de llarga durada que es demanden en nou establiments solsonins.
· Pinell recupera la torre i l'església de Sant Jaume de Sallent. El president de la Diputació en va inaugurar les obres diumenge passat.
· Adquireixen una nova màquina per fer la neteja viària de Solsona. D'altra banda, s'ha posat en marxa un telèfon d'atenció ciutadana per atendre les queixes de la població.
· Solsona torna a ser pionera en el tractament de la fibromiàlgia amb l'organització d'unes jornades científiques a nivell de Catalunya Central. Seran el 19 de novembre.
· El grup parlamentari d'Esquerra al Congrés dels Diputats proposa modificar la Llei de trànsit en benefici de les societats de caçadors. Ho ha recordat la diputada Laura Vilagrà aquesta setmana en una trobada a Solsona.
· La diputada d'Iniciativa Dolors Clavell assegura que la declaració de béns locals d'interès cultural no implica una limitació als propietaris. Ho ha assenyalat en una xerrada a Pinós aquesta setmana.
· Òmnium Cultural del Solsonès fa una crida a la població per captar socis. Forma part d'una campanya que recorre tot el país. S'han instal·lat aquest matí al capdavall del passeig del Pare Claret de Solsona.
· En esports, ens centrem en la vuitena caminada d'orientació de Solsona. La primera prova serà demà al vespre i la segona, diumenge al matí.
· A l'agenda destaquem la programació de la tercera Fira del Bolet i del Boletaire del Solsonès, amb propostes que comencen avui mateix, i la vuitena Nit Literària i Musical del Sol del Solsonès, demà al Teatre Comarcal.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí