divendres, 19 de març del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 19 març 2010

Obertura

Una setmana després del temporal de neu, ara és hora de fer balanç. Si bé des de l’equip de govern consideren que l’aplicació del dispositiu està aprovada amb nota, també són conscients que cal incidir en alguns aspectes. Un dels grans oblidats en el manual d’emergència és el Vinyet, que no es tenia en compte sobre el paper a l’hora de retirar la neu dels principals camins. Un altre dels aspectes es creu oportú incloure en el pla de protecció civil és la zonificació de la ciutat per distribuir-hi els mitjans tècnics dels quals es disposa. Per contra, l’oposició critica que el dispositiu s’ha activat de forma incompleta i sense tenir en compte tota la maquinària disponible.
Una altra de les conseqüències de la nevada és l’elevat nombre d’arbres trencats. El Centre Tecnològic ha emès un comunicat en el qual demana que es retirin aquestes restes dels boscos abans de l’estiu per reduir el risc d’incendi forestal.

Titulars

· L’Ajuntament de Clariana adquireix un aparell GPS per marcar les fites entre les finques del municipi. Aquesta iniciativa pionera a l’Estat espanyol permetrà actualitzar els límits entre les propietats veïnes i serà vàlid per al cadastre.
· El Sol del Solsonès trasllada al Departament de Treball la voluntat de crear un Centre Especial de Treball dedicat a vendre artesania. D’aquesta manera es vol fomentar la inserció laboral de les persones amb alguna malaltia mental o drogodependència.
· La iniciativa popular per posar el nom de Xavier Jounou a un espai públic de la ciutat compta amb la col·laboració de més d’un centenar d’establiments. Fins ara s’han recollit més de 700 signatures.
· El president del Consell Comarcal veu en els plans d’ocupació com una bona oportunitat de les administracions per contribuir a reduir la taxa d’atur. Marià Chaure ha demanat als responsables del Departament de Treball que inverteixin més en aquest sentit.
· L’Ajuntament de Torà trasllada al Consell Comarcal del Solsonès el seu acord plenari per canviar de comarca. El govern que presideix Marià Chaure vol consens amb la resta de formacions polítiques però afirma que activarà tots els procediments per fer possible l’ampliació de la comarca amb Torà.
· El teixit associatiu disposa des d’ara d’una nova eina per fer difusió de les seves activitats entre la població i per coordinar-se en la planificació de convocatòries. Demà es presenta la Guia d’Entitats del Solsonès i el portal a internet solsonesviu.info.
· En esports, fem el repàs habitual al calendari de competicions de futbol, bàsquet i futbol sala dels equips locals i comarcals.
· Aquest cap de setmana l’agenda ens porta música i teatre amb la programació ajornada de Sant Antoni Abat.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí