divendres, 26 de febrer del 2010

Titulars i Obertura Informatiu 26 febrer 2010

Obertura
Després de dos anys de treball a l’ombra, finalment s’ha posat fil a l’agulla a la implantació d’un servei obligat per als ajuntaments per normativa europea. El maig Solsona començarà a reciclar la fracció orgànica. La resta de la comarca, juntament amb Cardona, ho farà el juliol. El Consorci del Solsonès i Cardona per al Medi Ambient serà l’encarregat de gestionar aquest nou servei i ja treballa en l’àmplia campanya de difusió i sensibilització que durà a terme els propers mesos. Ajuntaments i Consell Comarcal consideren decisiva la col·laboració de la ciutadania perquè la recollida de les restes de menjar i vegetals sigui un èxit. El següent pas requereix que tots prenguem consciència de la necessitat de canviar d’hàbits. Caldrà fer un esforç més en el tractament de les escombraries a la llar i els establiments.

Titulars
· Vuit municipis de la comarca convoquen la ciutadania a les urnes per expressar-se sobre la independència de Catalunya. Alguns d’ells ho fan amb jornades festives, com Llobera i Castellar de la Ribera.
· La Taula d’Entitats Solsonines redueix a dues propostes els espais que opten a portar el nom de Xavier Jounou. Es tracta del carrer que conduirà a la nova escola d’El Vinyet o el centre cívic.
· Els alcaldes d’Olius, Navès i Clariana es neguen a signar les actes d’expropiació dels terrenys per on ha de passar la canonada de la portada d’aigües de la Llosa del Cavall. Ho fan com a mesura de pressió per reclamar, entre d’altres coses, que la gestió d’aquest recurs es faci des del territori.
· Els sis municipis del Solsonès integrants de l'Associació de Micropobles de Catalunya fan campanya per reclamar un finançament propi i específic. Per ara, en formen part Pinós, Clariana de Cardener, Llobera, Pinell, Guixers i Navès.
· La sisena edició de la Fira del Trumfo i la Tòfona potenciarà les degustacions i els maridatges. El certamen, organitzat per primera vegada per Solsonès Fires, tindrà lloc el cap de setmana vinent.
· En esports fem un repàs a la intensa activitat futbolística del Solsona d’aquest cap de setmana, als partits de la Lliga i els del Club Bàsquet Solsona. També hem de destacar, en escacs, la bona ratxa que porta l’Elefant, que suma tres victòries consecutives.
· En la plana cultural, aquest cap de setmana hi ha dues cites per als més petits. Demà a la tarda es projecta una pel·lícula d’animació al cine París i diumenge, última sessió del cicle d’espectacles infantils amb titelles.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí