divendres, 4 de desembre del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 4 desembre 2009

Obertura
Una part del nucli antic començarà l’any nou de potes enlaire. L’endemà de Cap d’Any les màquines iniciaran els treballs d’obertura de rases en un tram del carrer de la Regata, en el marc del Pla de barris. Es tracta del principal eix pel qual el trànsit rodat accedeix al centre històric i, per aquest motiu, l’Ajuntament ha tingut molta cura a l’hora d’estudiar-ne bé les alternatives en mobilitat que caldrà facilitar als veïns. Les obres s’executaran en tres fases, per trams, i en cada una d’elles, els vehicles hauran d’habituar-se a unes noves rutes per entrar i sortir de casa o del negoci. Una de les modificacions més importants afectarà el carrer de Sant Llorenç, que no permetrà la sortida a la carretera de Bassella sinó només l’entrada. La regidoria de Governació aprofitarà aquesta complexa intervenció al nucli antic per introduir canvis en el sentit d’alguns carrers de manera definitiva.

Titulars
· Aquest matí ha encetat temporada l’estació d’esquí del Port del Comte. En aquest primer cap de setmana de funcionament hi haurà 5 pistes obertes.
· L'Associació Volem Decidir considerarà un èxit que la participació electoral arribi al 25 per cent del cens en la consulta popular del dia 13. A l’equador de la campanya, iniciada divendres passat, els actes per al referèndum sobiranista registren una elevada participació.
· La desocupació a Solsona i el Solsonès creix un 4 per cent respecte el mes passat. A final de novembre hi havia registrats 888 aturats. Aquest creixement de l’atur és superior al registrat al de la mitjana de les comarques centrals i de Catalunya.
· Quatre veïns de Solsona d’entre 20 i 50 anys moren en un accident a Oliola. La setmana que ve es repatriaran les despulles a Romania, el seu país d’origen.
· Solsona s’afegeix a la Marató de TV3 amb una quina solidària com a acte central. El cap de setmana que ve també hi haurà concerts, xerrades, sessions de contes i balls per recaptar fons per lluitar contra les malalties minoritàries.
· El planejament urbanístic de Castellar de la Ribera fixa com a única possibilitat de creixement la rehabilitació de masies. Al catàleg adjunt al document se n’hi inclouen una vuitantena. El POUM estarà exposat al públic fins a finals de gener.
·L’Oficina de Turisme de la Vall de Lord modernitza les seves instal·lacions amb la instal·lació d’un punt d’informació tàctil. L’any vinent s’hi construirà un espai destinat a promoure la BTT.
· Navès condiciona l’Ecomuseu de la Vall d’Ora. L’Ajuntament ha dut a terme diverses obres de restauració a l’interior i a l’exterior de l’immoble amb el suport del Departament de Medi Ambient i Habitatge.
· La Comissió del PLEAS proposa canviar les sancions econòmiques per serveis a la comunitat per penalitzar els menors que consumeixin drogues al carrer. El desenvolupament del pla antidroga segueix endavant amb una enquesta per detectar el nivell del consum d’aquestes substàncies entre els joves.
· El consistori solsoní s’adhereix a la Xarxa Compri Reciclat. A partir d’aquí, l’Ajuntament rebrà l’assessorament tècnic del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya per introduir criteris mediambientals en l’adquisició de material fungible, d’informàtica i mobiliari.
· A partir de la setmana que ve començarà a distribuir-se als domicilis solsonins el número de desembre de la revista municipal El Portal. La implementació d’un nou model de mobilitat viària per millorar la seguretat és el tema central del divuitè número del butlletí.
· En esports, avui no podem fer altra cosa que obrir amb la Nit de l’Esportista, que se celebra aquest vespre al Teatre Comarcal. Jordi Casals, president de la Federació Catalana de Futbol, és la personalitat convidada en aquesta novena edició, i a la tarda, abans de l’acte, oferirà una xerrada al Consell Comarcal.
· L’agenda cultural ens porta l’avançament del Mercat de Nadal dels Artesans demà a la tarda a la plaça Major. També demà, però a Sant Llorenç, doble concert amb Macedònia i Strombers.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí