divendres, 24 de juliol del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 24 juliol 09

Titulars

Aconseguir que els infants que viuen al món rural tinguin un sentiment de pertinença positiu i arrelat. Amb aquest objectiu neix el carnet rural, una iniciativa de Coordinació Rural de Catalunya, CRUC, amb seu a Solsona. Es tracta d’un ventall de serveis i descomptes per acostar activitats, tallers i espectacles als nens i nenes que viuen a pagès. A hores d’ara, ja disposen d’aquest carnet un miler d’infants d’arreu de Catalunya i l’objectiu és arribar-ne a distribuir 8.000. Aquest i altres projectes es presentaran diumenge a Cambrils en el marc de les Jornades Rurals sobre la Joventut que se celebren des de fa 5 anys.

Titulars
· La diputada republicana Laura Vilagrà denuncia dèficits en la primera fase del Pla de Camins. Esquerra reclama responsabilitats a l’empresa adjudicatària i al Consell Comarcal.
· L'Ajuntament de Navès confia tenir a punt l'entrada en vigor del POUM a principi de l'any que ve. Tot i que l'aprovació inicial data del 2006, el procés s'ha alentit en part a causa del traspàs del Solsonès de la Comissió d'Urbanisme de Lleida a la de la Catalunya Central. El nou planejament permetrà un petit creixement residencial del municipi a la urbanització de Santa Llúcia.
· Solsona vol remodelar el carrer de Sant Llorenç durant l'any que ve. Aquest projecte, inclòs dins el Pla d'intervenció integral del nucli antic, es troba a informació pública durant un mes. Prèviament s'executaran les obres d'urbanització del carrer de la Regata, que han de començar aquest any.
· El Solsonès demana a l’Agència Catalana de l’Aigua que es fixin les compensacions justes i necessàries per al territori per la portada d’aigües de la Llosa del Cavall. De cara al setembre s’expropiaran els terrenys afectats per aquest projecte d’abastament a la comarca, el Bages i l’Anoia.
· Destacades personalitats dels àmbits polític, econòmic i social del país seran demà a Riner per participar a l'Escola d'Estiu de la JNC. Uns tres-cents joves d'arreu de Catalunya passen quatre dies al Solsonès per cinquè any consecutiu amb un programa de xerrades i activitats esportives i lúdiques. El secretari general de Convergència, Artur Mas, clourà aquestes jornades diumenge al migdia.
· L'entitat ecologista Ipcena presenta una denúncia contra la pista forestal que s'està obrint a Vilamala, dins els termes municipals de Sant Llorenç i Guixers. L'obra és autoritzada i subvencionada pel Departament de Medi Ambient de la Generalitat.
· El consistori fa sondejos geotècnics per analitzar el material del subsòl de la futura biblioteca. Confien poder adjudicar els treballs d’aquest equipament durant l’estiu.
· El Rotary Club de Solsona fa un donatiu de 600 euros a la seu territorial del Solsonès de l'Associació Catalana d'Afectats de Fibromiàlgia, l'ACAF. Amb aquest ajut vol contribuir a sufragar el servei d'atenció psicològica que l'ACAF ofereix a les seves persones associades.
· La UBIC torna a organitzar el concurs infantil 'Un Estrany a l'Aparador', que s'obre avui mateix, i les rutes nocturnes dels dijous del mes d'agost. Cada any incrementa la popularitat d'aquestes dues iniciatives del calendari estiuenc solsoní.
· Sant Llorenç acull aquest cap de setmana l'onzena Fira d'Arts i Oficis de la Vall de Lord. Com sempre, el centre neuràlgic del certamen s'ubicarà als claustres del monestir de la vila. Tot i això, es duran a terme activitats paral·leles en altres punts del municipi.
· En esports, demà a la tarda es juguen les finals del torneig de futbol sala Olius CUP, a les instal·lacions del Pi. I durant la setmana vinent es disputaran els últims partits del campionat de Futbol7 al camp de futbol de Solsona.
· L'agenda s'enceta aquesta nit amb una proposta de jazz. Javier Juanco Sextet interpreten al Teatre Comarcal "Cançons de Gershwin", amb un repertori que recupera la dimenció menys coneguda del cèlebre compositor nord-americà. És una actuació inclosa dins el vint-i-vuitè Cicle de concerts d'estiu de Solsona.

Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí