divendres, 22 de maig del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 22 maig 09

Obertura
Després de més de mig any de silenci torna a l’esfera política el projecte de la futura variant de Solsona, que ha de néixer a Clariana de Cardener i passar per Olius. Però aquest cop la tònica dominant no és la polèmica per discrepàncies sobre el traçat, sinó el consens que sembla que s’ha assolit a la comarca. El Consell Comarcal i els ajuntaments afectats veuen de bons ulls una proposta de la Universitat Politècnica de Catalunya que combina els avantatges de l’opció nord i els de l’opció sud. Ara faltarà veure com rep aquest estudi la Generalitat i amb quin calendari està disposada a desenvolupar-lo.
Titulars
· La Generalitat oferirà un taller de formació orientat a la Llei de la Dependència a les treballadores de Remco a la tardor. Ho ha anunciat aquesta setmana el delegat del Govern a la Catalunya Central, Jordi Fàbrega, després de reunir-se amb la Comissió per a la Promoció Econòmica del Solsonès i el comitè d’empresa d’EGO.
· El 3 de juny s’ha programat una nova reunió entre l’Ajuntament i el Centre d’Estudis Lacetans per parlar del Museu Diocesà i Comarcal. En aquesta trobada s’hi convocaran les trenta entitats que s’adhereixen a la proposta de treball del CEL per projectar el futur de l’equipament. També s’hi convidaran els representants del Departament de Cultura i el bisbat.
· El Departament d’Educació instal·larà un mòdul prefabricat a l’escola del Vinyet per al curs vinent. La directora dels Serveis Territorials d’Educació, que ha visitat Solsona aquesta setmana, no ha concretat el calendari de la construcció de l’edifici definitiu del centre a la Cabana del Màrtir.
· La Generalitat ampliarà el pati de Setelsis el curs vinent. Educació n’està redactant el projecte i l’Ajuntament es compromet a enllestir la urbanització del carrer del Parc a principis de l’any que ve.
· La Fira de Sant Isidre aspira a assolir la catalogació de fira nacional de bestiar a partir de la propera edició. El secretari general d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Xavier Castella, considera que la mostra solsonina reuneix els requisits necessaris per a aquesta qualificació.
· El Pla Comarcal de Joventut per als propers quatre anys inclou el condicionament de l’Oficina Jove del Solsonès. Se situarà a l’espai de l’antic Museu del Ganivet i serà de gestió compartida entre el Consell i l’Ajuntament.
· La consellera Capdevila argumenta la complexitat de desplegar la Llei de la Dependència al Consell de la Gent Gran del Solsonès. La responsable d’Acció Social i Ciutadania va ser ahir a Solsona per encetar la campanya electoral dels republicans.
· Aquest cap de setmana, en esports, posem de relleu el final de la Lliga Comarcal de Futbol Sala. Es tancarà diumenge a la 1 del migdia amb l’últim partit disputat entre el Sant Climenç i l’Auba Freixinet.
·L’agenda cultural ens porta demà, dissabte, el desè seminari d’història organitzat per la Fundació Francesc Ribalta, dedicat enguany al catalanisme. I per diumenge, el Centre Excursionista ha programat la caminada popular de Solsona, que recorrerà diversos indrets de Solsona, Olius i Navès.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí