divendres, 3 d’abril del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 3 abril'09

Obertura
Un dels mals hàbits més estesos entre els solsonins és l’ús abusiu del vehicle privat per a desplaçaments curts dins el municipi. Això fa que es congestioni el trànsit a les vies principals de la ciutat en hores punta. I els moments del dia en què això es fa més evident són les entrades i sortides de les escoles. Una actuació que pot contribuir a mitigar aquest hàbit pot ser el condicionament dels denominats camins segurs en els itineraris més utilitzats per accedir als centres de primària. O almenys així ho creuen la regidoria de Medi Ambient del consistori solsoní, els col·legis i les AMPA. Després de Setmana Santa, es distribuiran unes enquestes entre les famílies per detectar els recorreguts més utilitzats per desplaçar-se al CEIP Setelsis i al col·legi Arrels de Primària. Al juny és previst culminar els treballs que han de permetre als pares estar més tranquils si deixen anar els seus fills sols a l’escola.

Titulars
· La direcció i el comitè d’empresa de Tradema arriben a un preacord per l’ERO. Segons el document, es redueix el nombre de dies de suspensió de contracte i no hi haurà cap acomiadament.
· Davant les peticions d’alguns veïns i comerciants, l’Ajuntament millorarà alguns aspectes del servei de recollida d’escombraries al nucli antic. Entre altres qüestions, es reforçarà el servei dissabtes al vespre i s’intentarà canviar l’horari del buidatge dels contenidors.
· L’única regidora de Convergència i Unió a l’Ajuntament de Llobera, Montse Culell, rep pressions del partit per deixar el consistori. Unió considera que Culell s’ha alineat amb l’equip de govern d’Esquerra Republicana.
· L’Ajuntament de Solsona té un deute bancari de 2 milions i mig d’euros, molt per sota de la mitjana catalana i el més baix de les capitals de comarca de la Catalunya central.
· El consistori solsoní crea una coordinadora d’entitats esportives per buscar complicitats amb el teixit associatiu. Aquest mes es constituiran les comissions de treball. Paral·lelament, es buscarà consens per distribuir l’ús del pavelló vell mentre es facin obres al segon.
· El Solsonès implantarà la recepta electrònica a partir del maig. Aquest nou sistema comportarà avantatges tant per als metges com per als pacients, que s’estalviaran moltes visites al Centre Sanitari.
· L’Oficina de Promoció Turística municipal obrirà també els dissabtes i diumenges a partir de la setmana vinent. D’altra banda, aquest equipament ha fet un pas per adherir-se a la Xarxa d’Oficines de Turisme de Catalunya.
· L’Ajuntament de Solsona i Carreteres de la Generalitat negocien el canvi de senyals del Vinyet que s’han de col·locar a peu de carretera. CiU critica l’executiu pel sobrecost que això pot comportar per a les arques municipals, però la regidoria del Vinyet confia que no repercutirà en noves despeses.
· L’Associació Petjades posa en marxa una nova campanya de recollida de medicaments per a l’Índia. Els punts de recollida s’han habilitat a les farmàcies de la comarca, els clubs de jubilats de Solsona i els centres d’atenció primària de Solsona i Sant Llorenç.
· Una comèdia negra enceta demà a la nit el cicle escenes d’enguany. Les representacions teatrals es tancaran la setmana vinent amb una obra que parodia els partits polítics.
· El Pla Educatiu d’Entorn ofereix als alumnes de primària de Solsona una nova edició de Patis oberts. Funcionarà durant les vacances escolars de Setmana Santa a les instal·lacions del CEIP Setelsis.
· En la plana esportiva, destaquem la celebració d’un campionat provincial de patinatge aquest diumenge al pavelló vell i l’ascens a Preferent del Club d’Escacs l’Elefant.
· L’agenda cultural s’enceta aquest mateix vespre, al solar del costat del col·legi Setelsis, amb una observació astronòmica. És una activitat commemorativa de l’Any Internacional d’Astronomia, organitzada pel Grup de Natura.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí