divendres, 6 de març del 2009

Titulars i Obertura Informatiu 6 març 2009

Obertura
Sovint es parla d’igualtat d’oportunitats en el mercat laboral i, en més del 90 per cent dels casos, segurament que ens referim a l’equitat de gènere, entre homes i dones, per accedir a un lloc de treball. Però no es pot concebre la cohesió i la justícia social tampoc sense la igualtat d’oportunitats per a les persones amb dificultats especials d’inserció laboral amb motiu d’algun tipus de discapacitat. Ara, al Solsonès s’ha fet un pas endavant en aquest àmbit. Des d’ahir l'Associació de Paraplègics i Discapacitats Físics de Lleida, ASPID, ha obert una delegació a la comarca. Un tècnic del Servei d'Intermediació Laboral d’aquesta entitat treballarà els dijous al Consell Comarcal i a l’Ajuntament de Solsona per atendre el col·lectiu de persones amb algun tipus de minusvalia i, paral·lelament, sensibilitzar les empreses perquè apostin per contractar aquests treballadors especials.

Titulars
· Les institucions locals de Solsona troben una fórmula per garantir la continuïtat del Cinema París a través d’ajuts indirectes i, al mateix temps, fomentar la projecció de pel·lícules en català.
· Un pla d’ocupació de l’Ajuntament d’Olius i la col·laboració del Centre d’Estudis Lacetans permet intensificar els treballs arqueològics al turó del Castellvell. Fins al mes de juny, treballen diàriament 4 persones en aquest jaciment.
· La cinquena edició de la Fira del Trumfo i la Tòfona de Solsona potencia la presència dels artesans de la comarca i el maridatge. El certamen obre les portes demà a partir de les 10 del matí amb una vintena de productors de patates i alimentació artesana del Solsonès.
· Un conveni entre govern espanyol i Generalitat en matèria d’Agricultura injecta 740.000 euros al Solsonès. Se’n beneficiaran dos projectes de millora de camins a Castellar de la Ribera i Olius.
· Una exposició a Solsona i un concurs fotogràfic i una taula rodona a Sant Llorenç donen el tret de sortida a la commemoració de Dia Internacional de les Dones, que se celebra diumenge. Entitats i institucions de la comarca han preparat un programa d’activitats que s’allargarà durant tot aquest mes.
· La Junta de Govern Local de Solsona acorda traslladar la sisena edició de la setmana de la Gent Gran al mes de juny. D’aquesta manera, s’evita que coincideixi amb la campanya electoral per a les eleccions europees.
· El Sistema d’Emergències Mèdiques difon la seva activitat entre el col·lectiu de la gent gran. D’altra banda, el SEM ha programat una jornada de formació de primers auxilis dirigida al sector educatiu pel mes vinent.
· Els Mossos d’Esquadra detenen un veí de Solsona per introduir il·legalment un immigrant al país i estafar-li 17.000 euros.
· En esports, repassem el calendari de futbol sala i bàsquet i fem una pinzellada al patinatge i als escacs.
· En l’agenda, a banda de la Fira del Trumfo i la Tòfona, cal destacar les activitats programades per commemorar el Dia internacional de les dones, a Solsona i Sant Llorenç de Morunys.
Podeu escoltar l'Informatiu complet aquí